Historie

1880 1880

De geschiedenis van Aannemingsbedrijf Mulder voert terug tot vóór 1900 toen Herman Mulder als zelfstandig metselaar de kost verdiende. Zoon Peter Mulder, Piet genoemd, leerde het vak van zijn vader en begon rond 1910 een eigen bouwbedrijf. Aan het eind van het Holthuis had hij een kleine werkplaats en enkele timmerlieden in dienst. Op de foto zien we hem bij de bouw van een school in Hoenderloo op de toen nog houten steiger staan.

1937 1937

In 1937 neemt Gerrit Mulder het bedrijf, toen GMulder Pzn. genaamd, over van zijn vader. In de wederopbouwjaren na de oorlog groeit het bedrijf gestaag en vele huizen, winkels, kerken en scholen worden onder zijn leiding gebouwd. Op de foto zien we in het midden Gerrit op de gordingen staan.

1954 1954

Het bedrijf verhuist eerst naar een grotere werkplaats halverwege..

1964 1964

Het bedrijf floreert en de eerste miljoenenopdracht wordt binnengehaald; verpleeghuis Hullenoord in Beekbergen, hiernaast op de foto. Alle zoons en dochter vervullen een taak binnen het familiebedrijf dat inmiddels Aannemingsbedrijf Mulder heet.

1970 1970

Begin jaren '70 neemt zoon Peter Mulder het stokje over en het huidige kantoorpand wordt gebouwd. In deze tijd wordt er veel werk verzet voor de plaatselijke industrie zoals papierfabrieken en wasserijen. Vandaag de dag is veel van deze industrie verloren gegaan maar de enige wasserij die Apeldoorn nog rijk is behoort nog steeds tot onze klantenkring. Op de foto de bouw van accountantskantoor Ernst & Young.

2000 2000

Eind jaren '90 stapt Gertjan Mulder, de vijfde generatie, in het familiebedrijf. Op de foto ziet u hoe hij samen met zijn opa de eerste steen voor ons kantoor heeft gelegd. Aannemingsbedrijf Mulder is uitgegroeid tot een modern bouwbedrijf dat met z'n tijd meegaat. De bouwwerken die we vandaag de dag realiseren kunt u bezichtigen op deze site.